Er det muligt at investere i bæredygtighed og samtidigt opleve et godt afkast? Lang de fleste investeringsfonde har en liste over bæredygtige investeringsmuligheder, og derfor har vi lavet et overblik over de sektorer du bør overveje for at købe aktier der er gode for din bankkonto og miljøet på samme tid.

Invester i industrier

Den første sektor du bør undersøge mulighederne for at købe aktier i er den industrielle sektor, som tæller produktion. Denne sektor vil opleve en større vækst i de kommende år, blandt andet fordi det er en af de sektorer der udleder meget CO2.

I industrielle lande er dette ikke i fokus endnu, men flere og flere danske virksomheder prøver at mindske deres CO2-udledning gennem ændringer i produktionen. Ifølge FN står sektoren for ca. 32% af den årlige udledning af CO2 på verdensplan. Derfor indføres der både flere restriktioner på området samt sker stor teknologisk udvikling.

Flere virksomheder udvikler nemlig simuleringssoftwares til at sikre lavere udledning af gassen. For eksempel har en virksomhed skabt en software der kan simulere produktudviklingen.

Normalt ville man have produceret flere prototyper og teste om de ville fungere, hvilket er spild af ressourcer. Med den nye software kan man skippe denne fase da algoritmen selv arbejder på hvad der fungerer, hvilket gør industrierne mere miljøvenlige.

Invester i grøn transport

Du kan også overveje at investere i grønne transportmuligheder, som er et stort fokus for mange politikere, virksomheder og individer. Der er nemlig ikke tvivl om at ens transportvalg har en indflydelse på klimaproblemerne og mange ser biler som den store synder.

Derfor kan du forvente at investeringsmulighederne i transportsektoren forbedres kraftigt i fremtiden, og endda inden for ganske få år. Ifølge den danske regering og deres klimaudspil, skal salget alle biler, som kører på benzin eller diesel, stoppe i 2030.

Det vil altså kræve at man hurtigt får gang i udviklingen af biler som kører på alternativ energi, heriblandt strøm, biobrændsel og brint. Elbilerne og køretøjer der er CO2-neutrale bliver derfor prioriteret af toppolitikerne, som er klar over konsekvenserne af klimaændringerne.

Du kan derfor få gavn af at investere i virksomheder der udvikler nye bæredygtige biler eller filtre til at forhindre udledning af Co2. Desuden kan du også undersøge alternative transportmuligheder til fly, som også er en massiv synder i forhold til klimakrisen.

Invester i agrikultur og skovbrug

En tredje sektor du bør købe aktier i er landbrugssektoren og skovbrugssektoren. Denne sektor kombinerer de to, da mange landmænd køber skove for at omlægge dem til landbrug. Dette sker blandt andet ved regnskove, hvor de lokale ejere ikke er klar over hvor dårlig en investering det er for dem i det lange løb.

Landbrug og skovbrug står for hele 14% af verdenens CO2-udledning, og det er både på grund af fældningen af skove og ineffektivitet i landbruget. Mange af maskinerne som bruges til at dyrke jord, er nemlig ikke opdaterede teknologisk og laver derfor dobbelt arbejde når de er ude og køre.

Du kan derfor vælge at investere i landbrugsselskaber der skaber moderne traktorer og mejetærskere med indbygget GPA og software. På den måde kan maskinerne nemlig ”kommunikere” med hinanden og landmændene sparer ressourcer samt øger produktionen.

Større afkast med flere penge

Hvis du gerne vil investere i flere industrier, men ikke har opsparet alle pengene endnu kan du undersøge mulighederne for at låne penge til dine investeringer.

Du kan finde de bedste lånemuligheder på kviklaan-guide.dk, som har en oversigt over de bedste kviklån og kriterierne for at låne.