Der er en masse ting, som man skal tænke over, inden man beslutter sig for at låne penge. I denne artikel har vi samlet de 3 vigtigste ting, du skal overveje inden lånoptagelsen.

Har du brug for pengene?

Det første du skal gøre er at spørge dig selv, om du virkelig har brug for pengene. Forbrugslån er ofte rigtig dyre i længden, og du skal derfor grundigt overveje det, inden du optager lånet. Mange fortryder ofte, at de har lånt penge til forbrug, fordi lånet pludseligt er blevet væsentligt dyrere end de lige havde forventet i første omgang. I dette tilfælde vil vi anbefale, at du tjekker Pengeinfo.dk ud, da du her har mulighed for at sammenligne en masse forskellige lån. På hjemmesiden kan du også se, hvad den præcise ydelse vil blive, hvor mange rater det er ovre og hvad dit endelige tilbagebetalingsbeløb ender med at blive.

Sammenlign lånemarkedet


Inden du foretager et lån, er det en god ide at undersøge, hvilke muligheder du har. Det har du også mulighed for at gøre på pengeinfo.dk. Men hvad skal man kigge efter, når man sammenligner lån? Vores råd når du sammenligner lån, er at kigge på ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, det vil sige, at den viser præcist hvad lånet koster inklusiv gebyrer, renter og ekstra omkostninger.

Læg et realistisk budget

Inden du foretager den elendige beslutning, er det en god ide at lægge et budget for din privatøkonomi. Du skal både lægge et budget over, hvad pengene skal bruges til, og et budget for, hvornår du har råd til at betale det tilbage igen. Der er nemlig ingen grund til at låne færre penge end du har brug for, men omvendt er det også rigtig irriterende at låne for mange penge.


Har du måske allerede et lån?

Hvis du allerede har optaget et lån, men ønsker at optage et yderligere lån, kan det bedre betale sig at optage et samlelån. På den måde kan man nemt reducere sine gældsforpligtelser. Grunden til dette er, at du kan ligge hele din gæld under ét lån, og på den måde vil din rente ofte blive markant lavere. Desuden vil du også kunne spare en masse omkostninger ved denne løsning.

Forhåbentligt kunne du bruge disse tips til at få noget inspiration til, hvilke ting du skal overveje, inden du optager et lån – om det er i banken eller gennem en online udbyder.