I 2015 gik TDC allerede i gang med en ambitiøs plan, der går ud på at kunne levere internet hastigheder på op mod 1 Gigabit til over 1,3 millioner danske husstande. Dette mål skal blandt andet opnås ved at lægge lynhurtige kabler i jorden, der skal sikre de lynhurtige hastigheder.

Både up og downloadhastigheder bliver lynhurtige

De nye kabler som TDC lægger ned i jorden, gør det muligt for danskerne at kunne downloade film og materiale fra internettet, hurtigere end nogensinde før. Den danske C20 kæmpe vil blandt andet nå målet om de høje hastigheder, ved at benytte sig af nye Coax-kabler – fortæller It-direktør i TDC, Peter Schleidt.

TDC vil med de høje hastigheder imødekomme det konstant stigende brug af internet i de danske husstande, og vil med de høje hastigheder sikre, at den moderne husstand altid er sikret en stabil og lynhurtig internetforbindelse.

 

Leder efter leverandør som alternativ til Kinesisk netværkskæmpe

TDC´s store netværksplan har mål om at være færdigudrullet i 2017. For at nå i mål med denne plan er TDC nødt til at finde en leverandør, der kan lægge de mange nye og lynhurtige kabler ned i jorden, så det bliver muligt for de danske husstande at koble på de hurtige hastigheder.

I dag står det kinesiske teleskab Huawei for TDC´s mobilnet, der har kostet intet mindre end 8 milliarder kroner. Men dette er ikke ens betydende med, at det bliver den kinesiske telekæmpe, der kommer til at løbe med ordren, om at stå for det nye internetnetværk – udtaler Peter Schleidt.

 

Kunderne er nødt til at skifte udstyr og kabler

Når det nye netværk bliver udrullet, vil det være nødvendigt for kunderne at skifte udstyr og kabler, da de nuværende ikke er i stand til modtage så høje hastigheder, som det nye netværk tilbyder. TDC har endnu ikke besluttet om selskabet kommer til at skifte alt udstyret ud for deres kunder, eller om det kommer til at blive kundernes egen opgave.

Det er blandt andet internetstikket der i dag ikke er udformet til 1.2 gigahertz, hvilket gør det til en nødvendighed at skifte både stik og kabel. Det er muligt allerede nu at købe internetkabler, der kan transportere lynhurtige internet på kabelmix.dk

 

Store forventninger til fremtiden

TDC har med den nye bredbåndsinfrastruktur, store forventninger til fremtidens netværkshastigheder. TDC har allerede foretaget test af de nye Coax kabler der kommer i brug, og har målt hastigheder på helt op til 25 Gigabit per sekund. Den danske telegigant vurderer på baggrund af denne test, at minimum 750.000 danskerne kan forvente hastigheder på minimum 100 gigabit per sekund i 2020, selvom det i dag kun er 3%, der kan modtage så høje hastigheder.

TDC tager derfor kampen op mod de nuværende selskaber der leverer fibernet, og mener at de uden problemer vil være i stand til, at kunne konkurrere både på pris og hastighed.