Går du med tanker om at skifte vinduerne i dit hus, så kan du her læse om nogle af årsagerne til, at nye vinduer er en god idé og en kæmpe investering i din bolig, både på kort og på længere sigt.

Bedre indeklima

Et dårligt indeklima betyder, at temperatur, akustik, lysindfald eller luftkvaliteten inde døre er uhensigtsmæssigt og problematisk for en optimal livskvalitet. En eller flere af disse former for indeklima kan være til stede i hjemmet, og gamle og utætte vinduer af dårlig kvalitet kan være med til at fremprovokere det dårlige indeklima.

Derfor er nye vinduer i hjemmet, som både isolerer optimalt, er lydtætte og som ikke afgiver giftstoffer ud i hjemmet en kæmpe investering i boligen. Med kvalitetsvinduer sikrer du familiens sundhed og undgår hovedpine, træk, allergier og kløe, som et dårligt indeklima kan medbringe.

Kvalitetsvinduer med gode ruder monteret vil ligeledes mindske sommerens skarpeste lysindfald i hjemmet, og herved mindske risikoen for stuer og soveværelser, der føles som saunaer.

Lavere varmeregning

Monteres der nye vinduer af god kvalitet i dit hjem, vil du i første omgang fornemme, hvordan træk og kulde på kolde efterårsdage og vinteraftener, på mirakuløs vis er forsvundet. Ruder med god isolering og brede fuger reducerer nemlig kuldebroer, hvilket er herligt når man opholder sig tæt på sine vinduer eller når man sover i sit soveværelse en kold vinternat.

Dette vil naturligvis også medføre, at radiatorerne eller andre varmelegemer i huset, ikke behøver at køre på fuld knald døgnet rundt, netop fordi kvalitetsvinduer modvirker træk, men samtidig også holder på varmen i husets rum. Derfor kan du i vinteråret se frem til en væsentligt lavere varmeregning.

Er en lavere varmeregning og et sundere indeklima for din familie af interesse, så klik her for rådgivning og et stort udvalg af vinduer til din bolig.

Øg din boligs værdi

På længere sigt sker det måske, at boligen skal sælges. Her er nye vinduer en af de første ting, som både køber, mægler men også tilsynsmanden vil efterse og vurdere i din bolig. Er vinduerne det mindste mørnede, slidte i malingen, løse i karmene, eller er vinduerne utætte eller decideret punkterede eller rådne, så vil din bolig lide under en stor nedskæring i prisen.

Har du nydt godt af dine vinduer i 5-6 år, har du allerede nået at spare store summer penge på din varmeregning, og dit hjem har fået sig et markant ansigtsløft, som vil få køberne til at stå i kø, hvis huset skal sælges. Nye vinduer i huset koster i nærheden af 150.000 kroner, men ved et salg vil værdiforøgelsen af dit hus komme helt op på 100% af udgifterne til dine nye vinduer.

Nye vinduer i huset er altså en investering værd at overveje, hvad end man går i salgstanker, det trækker ind af sprækkerne, eller dit hjem blot har brug for en seriøs makeover.