First North er en alternativ markedsplads, hvor du har mulighed for at investere i små og mellemstore virksomheder. First North ses som en minibørs, der tiltrækker mange små virksomheder, samt nystartede der har brug for en investering.

First North for mindre virksomheder

First North er en del af Nasdaq, som er det aktiemarked i verden, der har flest noterede selskaber. First North er markedsplads for handel af aktier i norden, og har været på det danske marked siden 2005.

Markedspladsen First North er lavet til selskaber, der gerne vil gøre brug af kapitalmarkedet, men som ikke er store nok, til at blive noteret på et af hovedmarkederne som fx fondsbørsen.

Du findes derfor ofte mindre virksomheder på First Norths aktieudvalg, samt unge virksomheder der er er ved at starte en vækstsproces. Du kan dog også finde en del mellemstore virksomheder på aktiemarkedet.

Et eksempel på en mellemstor virksomhed, der passer til størrelsen på de virksomheder, der er at finde på First North er Georg Jensen Damask, som laver forskellige produkter som duge, dækkeservietter og juletræstæppe, via væveteknikken der kaldes Damask, hvilket du kan læse mere om på damask.dk

 

Større risiko blandet med større indtjeningspotentiale

Set fra investorens side, er der ofte en større risiko ved at investere i virksomhederne på First North, da mange af virksomhederne er nye, og derfor ikke altid har et solidt brand endnu. Samtidig er selskaberne på First North underlagt mere lempelige krav sammenlignet med det traditionelle aktiemarked.

Men muligheden for at investere tidligt i virksomhedernes liv, giver et større mulighed for at få en bedre indtjening på længere sigt, når virksomhederne har fået tid til at udvikle sig.

 

Sådan kan du få succes med at investere i First North

Hvis du overvejer at investere i virksomheder, der er noteret i First North, er det vigtigt at være opmærksom på den forhøjede risiko. Men samtidig er der, som nævnt, en større chance for at få et godt afkast i din investering, hvis du vælger en lidt ung virksomhed, som har et stort potentiale for at vækste.

Hvis du gerne vil have den store indtjening, kræver det naturligvis også en stor investering. Inden du investerer mange penge i en af de nyere selskaber på First North, er det derfor en god idé at undersøge virksomheden i dybden. Hvis du sætter dig ind i virksomheden, og hvad deres planer er, får du et bedre billede af selskabet, og kan dermed bedre vurdere, om der er chance for at få en god indtjening.

Når private investerer i de store virksomheder på fondsbørsen, er det ikke altid lige så nødvendigt at sætte sig ind i virksomheden først. Men hvis du gerne vil investere i First North kan du få større succes, hvis du undersøger virksomheden først.