Det er populært at investere i aktier, og mange har gennem tiden tjent mange penge på den måde.

Det er dog noget af en gambling, og mindst ligeså mange har tabt stort. Selv de allerbedste til det ikke forudsige om aktierne kommer til at stige eller falde.

Derimod er boligmarkedet meget mere stabilt, og det er tilmed et rigtig godt tidspunkt at investere lige netop nu. Selvfølgelig kan der forekomme endnu en boligboble, men det ser ikke sådan ud lige nu. Læs videre og bliv klogere på dine investeringsmuligheder.

København sammenlignet med tilsvarende byer

En af de måder, hvorpå man kan vurdere den fremtidige tendens og udvikling, er ved at sammenligne vores boligpriserne forskellige byer imellem.

Der er en tydelig tendens til, at boligpriserne i København er meget lavere end andre ellers sammenlignelige byer. Her kan der blandt andet nævnes Amsterdam, Stockholm og Oslo som må siges at være i samme kategori som København.

Det betyder, at boligpriserne fremtidigt i København formentlig vil stige til de nævnte byers priser. Det vil derfor være en rigtig god investering at købe nu, mens boligpriserne endnu ikke er steget til nye højder.

Grunde til boligmarkedet er attraktivt

Hvis du ellers er et sted i din tilværelse, hvor det passer med at investere i en ejerbolig, er det bare om at hoppe ud i det. Jo hurtigere, jo bedre.

Der er flere fordele ved at investere i boligmarkedet fremfor i aktier. En af de fordele er, at boligmarkedet står i lav korrelation med aktiemarkedet. Aktiemarkedet er som sagt meget volatilt og vil før end siden falde. Det er ikke nødvendigvis tilfældet med ejendomme.

Derudover er der heller ikke nogen sammenhæng mellem din lønindtægt og aktiemarkedet. Du vil altså ikke modtage lavere lønninger selvom aktierne falder.

Slutteligt er der meget lavere beskatning af afkastet på boliger. I det fleste tilfælde er der faktisk ingen beskatning. Dette giver en meget større mulighed for at få et større afkast af din investering – i hvert fald i forhold til netto-afkastet.

Lav den gode handel

For at tjene penge på dine ejendomsinvesteringer, er det selvfølgelig vigtigt, at du foretager dig nogle fordelagtige køb. For de fleste er det en rigtig stor beslutning at købe en bolig. Det er bestemt ikke småpenge, vi snakker om her. Specielt ikke hvis det er flere faste ejendomme, vi snakker om.

Derfor vil det være en rigtig god ide at tilknytte en fagmand til boligkøbet. Efter ejendomsmæglerloven trådte i kraft i 2015, hvor mægler ikke længere kan stilles til ansvar for fejlinformationer, er det for køber hertil blevet meget mere relevant med en boligadvokat. Klik her og bliv præsenteret for en mulig boligadvokat, hvis er klar til at gøre dit livs investering.