Vi oplever alle sammen stress i vores hverdag i større eller mindre grad, men der nogen der bliver ramt hårdere end andre. Det betyder ikke at de er svage og ikke er så modstandsdygtige, men at de måske har mange ting der stresser dem.

Ude i erhvervslivet er der ikke plads til svaghed og vi skal hele tiden præstere. Der er deadlines der skal overholdes, rapporter der skal laves og masser af ting der skal gøres. Derhjemme venter familien, vennerne, pasning af hus og motion. Derudover skulle der jo gerne være plads til lidt fritidsinteresser, så man kan virke afbalanceret g overskudsagtigt.

Det er da ikke spor underligt at nogen mennesker går ned med stress.

 

Vær opmærksom på de små faresignaler

Der er mange måder at holde øje med, om man er ved at få stress. Stress har masser af symptomer og hvis man sørger for at være opmærksom, så kan man ofte tage det i opløbet, før det bryder helt sammen.  De tidligste advarselssignaler er bl.a. hjertebanken, rysteture, trækninger, bleghed og en trang til at tisse. Når man mærker flere af disse signaler på samme tid, kan man godt regne med, at der måske er noget man skal være opmærksom på.

De lidt alvorligere symptomer omfatter bl.a. Søvnbesvær, tavshed, irritation og en forhøjet trang til gråd. Her skal man for alvor til at være opmærksom, for nu begynder det efterhånden at spidse til. Har man disse symptomer, så bør man overveje at tage fri en tid og få lidt ro på tilværelsen, for ellers ende man måske med at gå ned med stress.

Det er ikke bare noget man må ignorere, for stress er en virkelig ting og noget der kan ødelægge en, hvis det får frit løb. Snak med din læge og familie, hvis du føler at tingene er ved at kamme over. Der er igen skam ved at vise, at man er menneske.