A.P Møller – Mærsk A/S

Det danskejede konsortium har aktiviteter i 130 lande, inden for primært 4 sektorer. Der er her tale om transport, der er den primære sektor som Mærsk arbejder inden for. Det er specielt skibstransport, den enorme danske virksomhed er kendt for, hvor de på verdensplan er markedsleder med det kendte brand Mærsk Line, der råder over en flåde på over 300 fartøjer

Hovedkontoret er beliggende på Esplanaden i København, og er kendetegnet ved den store kontorbygning med de ”Mærsk lyseblå” vinduer.

maersk_headquarters_copenhagen_2014_01

Mærsk har ligeledes tidligere været kendt som et danskejet flyselskab, der udbød rute og charteraktiviteter under navnet Mærsk Air. Denne forgrening af den enorme virksomhed, blev solgt i 2005 til det islandske Eignarhaldsfelag, foruden selve flåden af fly.

Mærsk blev i 2016 delt op i 3 for at minimerer risikoer på flere markeder. I dag er virksomheden delt op i Transport, Logistik, og energi.

 

Vestas Wind systems A/S

Den danskejede virksomhed, der specialiserer sig inden for vindmøller og fremstilling af elektrisk energi. Virksomheden er en af verdens førende virksomheder inden for deres felt, hvor de vurderes til at være i den absolutte top, målt på opstillede enheder. Allerede i 2010 havde den danske vindmølleproducent opstillet 41.000 vindmøller, fordelt på over 65 lande.

Vestas hovedkvarter ligger i den jyske storby Århus, hvilket de har gjort siden virksomhedens oprindelse.

 

TDC A/S

TDC, der tidligere var kendt under navnet Tele Danmark er beliggende i Københavns Sydhavn. Virksomheden har siden 1879 levet under navnet Tele Danmark, der tidligere havde monopol på det danske marked for telekommunikation, indtil midten af 1990. I dag vurderes TDC til at være et af nordens største teleselskaber mål på kundeforhold.

download

Foruden Brandet TDC, ejer den store telekoncern også en række mindre selskaber i den danske teleindustri og kommunikationsindustri.
Det er blandt andet ”små” danske teleselskaber såsom Fullrate, Tellmore, UnoTel og flere til.

TDCs telebutikker blev i 2016 lagt sammen med datterselskabet YouSee der udbyder samme services som TDC. Dette blev gjort på baggrund af at skabe et mere tydeligt budskab på tværs af deres brands.

 

Pandora A/S

Pandora er det danske internationale smykkefirma, der er repræsenteret i over 90 lande på tværs af 6 kontinenter via ca. 9500 forhandlere. Hovedsædet ligger i København og beskæftiger intet mindre end 14.200 medarbejdere på verdensplan.

Pandoras smykker bliver produceret i Bangkok, Thailand, hvor også 10.000 ud af de 14.200 medarbejdere har deres daglige gang.

Pandora blev grundlagt tilbage i 1982 af ægteparret Per og Winnie Enevoldsen

 

Coloplast A/S

Den danske virksomhed Coloplast A/S udvikler og markedsføring produkter og serviceydelser, inden for primært 3 områder. De 3 primære forretningsområder tæller Stomi, Kontinens, og Urologi, samt deres sekundære marked, der inkluderer hud og sårpleje.

70867001_c5b67c5212_b

Coloplast er blandt andet blevet verdenskendte, ved produkter såsom stomiposer, katetre og forskellige bandager.

Coloplast A/S har hovedsæde på Sjælland, Humlebæk og beskæftiger ca. 7000 medarbejdere på verdensplan, fordelt på 53 lande, med produktion i 5 af dem.