Har du en drøm om at starte din egen hjemmeside eller webshop er den af de første ting, du skal have på plads din hosting-løsning. Det lyder måske som en overkommelig opgave, men i kampen om dine penge forsøger hundredvis af hosting-firmaer at kapre dig som kunde – den ene efter sigende med et bedre produkt end den anden.

Det kan være en sand jungle at navigere igennem, og er du ikke opmærksom, risikerer du at binde dig til et abonnement i flere år, der enten er for dyrt eller dårligt. Læs med nedenfor, hvor vi giver dig en række tips til, hvordan du vælger den rette hosting til din hjemmeside/webshop.

Brug en dansk udbyder

Måske har du hørt sloganet ”køb dansk”, der opfordrer os til at købe danske varer, når vi står ved køledisken i supermarkedet. Dette slogan rammer dog også plet, når det kommer til valg af hosting. Flere udenlandske firmaer tilbyder ganske fornuftige løsninger til favorable priser, men der er så sandelig også brodne kar, som bør få alarmklokkerne til at ringe hos den opmærksomme kunde. Vil du gerne være sikker på dansk support, høj oppetid og et firma, du kan komme i kontakt med, er dit bedste bud en dansk hosting-udbyder såsom eksempelvis DanDomain A/S. Priserne er muligvis promiller højere end de udenlandske alternativer, men det er en ringe pris at betale for en løsning, der er til at stole på.

Overvej nøje dine behov

Er du på udkig efter et par bukser, kommer du ikke nødvendigvis hjem med en taske, to jakker og halvtreds par strømper. Det samme bør gælde, når du skal vælge en passende hosting-løsning til din hjemmesides behov. Rigtig mange lader sig overtale til at købe uforholdsmæssigt store løsninger, der overstiger deres reelle behov – ofte på baggrund af et slagtilbud. Sådanne tilbud har dog ofte en bagside af medaljen i form af en bindingsperiode, der betyder, at tilbuddet før eller siden stiger i pris. Tilbage står du med en løsning, du egentlig ikke udnytter fuldt ud, men som du uagtet betaler fuld pris for.

Dedikeret eller shared hosting

I forlængelse af overvejelserne omkring dine behov vil det for nogen være nærliggende at sondre mellem de to løsninger, der udgør størstedelen af hosting-markedet – shared og dedikeret hosting. Shared hosting er i grove træk en løsning, hvor du og mange andre hjemmesider deler den samme plads på en specifik server. Med en dedikeret hosting-løsning har du serveren helt for sig selv, hvilket blandt andet kan være relevant af sikkerhedsmæssige årsager. Er dine behov ganske almindelig, er du dog oftest bedst tjent med shared hosting, som er væsentligt billigere og nemmere at håndtere.

Saml alt et sted

Afslutningsvist bør du så vidt muligt forsøge at samle alle dine hjemmesiderelaterede køb ét sted, hvilket kan have indflydelse på dit valg af hosting-løsning. Her tænkes især på ting såsom SSL, CMS og lignende, som kan være forbeholdt en enkelt udbyder. Dette er vigtigt at undersøge, inden du takker ja til et tilbud.