Hvis du har planer om at sælge din bolig, kan det være en god ide at gøre dig nogle tanker om, hvordan du kan øge værdien på din bolig inden du sælger, så du får den størst mulige gevinst. I denne artikel vil vi give dig vores bedste råd til, hvad der skal til, for at du kan øge værdien på din bolig.

Få din tilstandsrapport ryddet

Det første step i forsøget på at øge værdien på din bolig, er ved at få repareret alle skader, som er formuleret i tilstandsrapporten. Tilstandsrapporten er et dokument, som beskriver en boligs tilstand, og den beskriver eventuelle skader eller mangler ved boligen, og derfor kan det være strategisk klogt at få ordnet disse ting, så du kan fremvise en ”ren” tilstandsrapport.
Denne rapport er nemlig den første ting som køber vil nævne, når køber formentlig vil forsøge at få afslag i prisen, og det er du jo selvfølgelig ikke interesseret i.

Tag købers briller på

Køber vil være meget interesseret i at rum som køkken og badeværelse er i orden, da det for det første er nogle af de dyreste rum at renovere og for det andet er det rum, der er svære at ændre på. Så du kan med fordel overveje, om du vil lave nogle få forbedringer i disse rum, og så fokusere mindre på resten af huset.

Førstehåndsindtrykket er afgørende

Som det fremgår af overskriften, så er førstehåndsindtrykket altafgørende for, hvordan køber vil tage imod resten af huset. Hvis køber har fået et positivt førstehåndsindtryk af boligen, vil de i højere grad være mere tilbøjelig til at være åbne overfor eventuelle mangler i boligen. Får køber et dårligt førstehåndsindtryk af din bolig, vil han/hun være meget skeptisk og afvisende overfor manglerne.

Helhedsindtrykket gør udfaldet

I sidste ende foretager køber en helhedsvurdering af din bolig, og denne helhedsvurdering kan du i den grad påvirke ved at have de detaljeorienterede briller på. Det kan være en fordel at analysere lidt på den målgruppe, der ville være tilbøjelige til at købe din bolig.
Hvis det er en københavner bolig, som du sælger, er det måske den skandinaviske stil, du skal prøve at genskabe. Sælger du en bolig på landet, er det måske den hjemlige og varme stemning, som du skal kreere.

Du skal naturligvis også sørge for at give din bolig den helt store oprydning- og rengøringstur, så dit hjem skinner på fremvisningsdagen.

De ovennævnte tips har alle indflydelse på, hvor meget du kan sælge din bolig for. Men husk at det i sidste ende er helhedsindtrykket, der tæller. Hvis du ønsker at pifte din bolig op med nogle ting, kan du med fordel tjekke forbruger-test.dk ud, da de tester produkterne, før du køber dem.