Med både juleræs og nytår, bliver december hurtigt en af de dyreste måneder for mange mennesker, og et rødgloende kort er derfor ikke unormalt. Hvis du også er træt af, at at en enkelt fest nytårsaften skal koste spidsen af en jetjager, kommer her et par tips til at springe ind i det nye år, uden at sprænge din konto i luften.

Middag der ikke vælter budgettet

Den store nytårsmiddag er ofte forbundet med lækker catering eller gourmetrestauranter, som begge tit ligger i den dyre ende. Men der findes også alternativer til de dyre nytårsmenuer, som både smager skønt og er til at betale. En mulighed er selvfølgelig at lave maden selv, da det næsten altid er billigere end at købe udefra. For at gøre nytårsmiddagen så billig som muligt, kan du holde øje med diverse tilbudsaviser, der især har mange gode tilbud op til nytår. Og hvis du ikke gider at stå med al madlavningen selv, kan du foreslå et sammenskudsgilde, så dem du holder nytår med alle tager en ret med.  

Foretrækker du ikke at skulle lave så meget selv, er det også muligt at finde ordentlig catering til gode priser. Det kræver såmænd bare at du sætter tid af til at researche, så du er sikker på at finde den bedst mulige menu, til den bedst mulige pris. 

Du behøver ikke at gå ned på drinks

For mange er det en selvfølge at der skal være drinks til nytår – og helst ikke for lidt af dem. Men igen kan det rigtig hurtigt blive en dyr affære. Den nemmeste måde at spare på, når du køber ind til drinks, er at købe få ingredienser til simple drinks. På den måde slipper du for at skulle købe alt for mange forskellige ting, Samtidig kan du forsøge at købe ind til drinks, hvor de samme ingredienser kan bruges i flere foskellige versioner.

Herudover kan det igen være en fordel at holde øje med gode tilbud – der er ofte penge at spare på både vin, spiritus og sodavand. Det gælder både online og i butikker og endda hele året rundt, så det er bare om at holde øjne og ører åbne.

Drop fyrværkeriet

Når klokken slår tolv nytårsaften, er det en tradition at fyre fyrværkeri af i alverdens former og farver. Det kan dog hurtigt blive en af de allerstørste udgifter på aftenen. Derfor kan du ligeså godt droppe det, og i stedet nyde godt af dine naboers investeringer. Især hvis du bor i en større by, er der rig mulighed for at se fyrværkeri, da du sandsynligvis vil være omringet af det. Hvis ikke, slipper du for at stå ude i kulden!

Når du nu har sparet det dyre fyrværkeri væk, kan du i stedet gå all in på pynten. For en brøkdel af prisen på fyrværkeri, kan du få rigtig mange hatte, bordbomber, konfettirør, som er et fint alternativ til fyrværkeriet. Hvis du er ude i god tid, kan det betale sig at købe online, fremfor i butikkerne.

Hvis du bare må have noget fyrværkeri at fyre af, kan det betale sig at lægge et budget på forhånd, så du ikke ender med at bruge en formue. Hold dig desuden til de mindre raketter, og lad naboen om at købe de helt store batterier.