Efteråret er for alvor ved at være slut, og julesalget står for døren. Dette er en glædelig periode for de mange danske virksomheder, der går ind i periode med et stærkt øget salg. Dog er der brancher i Danmark, der nyder bedre af det danske julesalg end andre.

Her kommer nogle af de brancher, der nyder bedst af det danske julesalg:

Spil og Legetøj

I Danmark får man julegaver, stort set hele livet. De fleste kan dog skrive under på at julen i Danmark er børnenes fest, hvem uden tvivl, løber med den største andel af gaverne under juletræerne.

Legetøjsbutikker har i december årets bedste måned, og løber med hele 24,4% af den samlede omsætning fordelt i detailbranchen.

Boligudstyr

Boligudstyr er ligeledes en branche, der i december oplever en utrolig stærk vækst. Boligudstyr løber ifølge analysen fra Dansk Statistik, med hele 22,5% af den samlede omsætning i detailhandlen. Under kategorien boligudstyr hører blandt andet Køkkenudstyr, glas, porcelæn, bestik, vaser og lysestager.

Dansk Statistik vurderer at det meste af salget, kommer fra julegaverne.

Personlige accessoires

De personlige accessoires omhandler blandt andet smykker, ure og personlig pleje såsom parfume.
Denne branche er ligeledes en af de brancher, der oplever den største vækst i julemåneden, hvor Dansk Statistiks analyse viser, at denne branche på detailniveau løber med 18,7% af den samlede omsætning.

Den branche er en af de brancher, der har nydt godt at den øget digitalisering og dermed stigning i E-handel. En lang række webshops er dukket op på markedet, hvilket har været med til at presse prisen ned på produkterne. Se eksempel på en af disse webshops her

Detail handel med drikkevarer

Danskerne er kendt for at drikke mere end gennemsnittet. Julemåneden er karakteriseret ved at danskerne tager til en masse julefrokoster med venner, familie og kolleger. Til alle disse event følger der ifølge dansk skik en masse alkohol med, hvilket kan ses på analysen fra Dansk Statistik.  Ifølge analysen står det danske detailmarked for drikkevarer, for hele 18,3% af den samlede omsætning.

En befolkningsundersøgelse der blev foretaget af Dansk Erhverv i samarbejde med Vin og Spiritusorganisationen i Danmark viste samtidig at 43% af danskerne vælger en lidt bedre vin til juleaften, end hvad de normalt ville vælge til festlige begivenheder.

Disse brancher har det hårdt i december

Analysen viste samtidig hvilke brancher, der har det hårdt på salget i julemåneden. Det er nemlig ikke alle brancher der nyder godt af julegavesalget. Hvis man eksempelvis ser på salget i branchen for cykler og knallertforretninger, løber de kun med 4,5% af den samlede omsætning i december. Man kan på baggrund af disse tal konkludere, at danskernes foretrukne julegaveideer ikke inkluderer cykler og knallerter.