Investeringen spiller en kæmpe rolle for at skabe en større formue. Alle har som minimum en pensionsopsparing, som de gerne vil have, akkumulerer flere penge til dem. Afkastet har kæmpe betydning for, hvornår du kan gå pension.

Derfor er det også vigtigt, at du investerer klogt og langsigtet. Selvfølgelig må du godt investere i virksomheder, som du stoler på, men det må bare ikke være din hovedinvesteringsplan.

Selv gøre det selv eller få andre til det?

Først skal du afgøre, om du ønsker at bruge tiden på at sætte dig ind i, hvad der sker på aktiemarkedet. Hvis du har et pensionsselskab til at stå for det, så finder de gode investeringer for dig, og du nyder godt af afkastet.

Men hvis du gerne selv vil være i kontrol med dine penge, så kan du selv stå for det, så du på den måde ved, hvad du laver. Det er meget individuelt, hvad man har mest lyst til, og vi kan ikke sige, at det ene er mere rigtigt end det andet.

Det kommer helt an på, hvordan du har det.

 

Sådan investerer du med hjernen

For at en investering er foretaget med hjernen, kræves det, at der er mere tanke bag, end det er en aktie, som du stoler på. Det er ikke en særlig god årsag, og det er helt klart en årsag, som er baseret på, at du investerer med hjertet.

I stedet skal du lave analyser af aktierne, så du skal finde ud af, hvornår du mener, at en aktie er god eller dårlig. Det nytter ikke noget, at du finder en aktie, som du gerne vil investere i, og så overbeviser du dig selv om, at du har lavet en analyse ved kun at kigge på ting, som giver dig ret.

Hvis du fra starten har nogle parametre til at investere, så kan du bedre gennemskue, om en aktie er god for dig eller ej.

Det kan sådan set være alt muligt. Du skal selvfølgelig også tænke på, hvad virksomheden sælger, og hvordan branchen ser ud generelt med markedsandele osv. Især hvis du gerne vil investere i en virksomhed, som sælger vinduer. Her skal du gå ind og kigge på hele den branche som helhed.

 

10% med hjertet

Du må stadigvæk godt investere i long shot aktier. Dette vil sige at det er brancher, som enten kan gå ned eller eksplodere i massiv vækst. Her er det en god idé at sætte et beløb, som du kan undvære, hvis du mister alt. Det kan fx være 10%.

Hvis du så rammer rigtigt, så tjener du i stedet et vanvittigt afkast, så dette kan sagtens være en god investeringsstrategi. Hvis det er et emne, som du interesserer dig mere for, så kan du læse ting af Nassim Taleb, hvor han skriver meget om det.