Alt for få tænker over, hvad det reelt koster at have et kæledyr som en hund eller kat. Ofte er der mange udgifter forbundet, men de samlede udgifter kan også variere meget, da der er stor forskel på at få eksempelvis en lille eller stor hund.

I denne artikel kan du blive klogere på, hvad der vil koste dig at have et kæledyr. Vi tager udgangspunkt i menneskets bedste ven – hunden – da denne udgør en meget stor del af det samlede antal kæledyr i Danmark.

Nordea og Samvirke udregning

I 2017 lavede Nordea en beregning på, hvad det koster at eje en hund i Danmark. De kom frem til, at det koster omkring 80.000-120.000 kr. såfremt hunden lever i 12 år. Til gengæld sagde en anden beregning fra Samvirke, at en labrador koster op til 187.000 kr. over en 12 årig periode (kilde).

De faste omkostinger, som fremkover over 12 år

Der findes en række faste omkostninger, som kommer over en 12 årig periode. Alene det at anskaffe en hund koster alt fra 500 kr. til 12.000 kr. Dette er en engangsudgift, som de færreste regner med, når de kigger på tallene.

Disse ting skal du regne med at betale:

  • Hundefoder
  • Hundeudstyr
  • Dyrlæge
  • Hundeforsikring
  • Pleje
  • Træning
  • Pasning

Listen er lang, og tager vi udgangspunkt i ovenstående så løber pengene hurtigt op over 100.000 kr. En større undersøgelse fra Doc24.dk om hundeforsikringer viser, at en forsikring nemt kan koster 1.300 kr. om året – dette er alene for den lovpligtige.

Diverse

En post mange også glemmer er “diverse”, som dækker alle de andre udgifter. Det kan eksempelvis være medlemskab af en stambogsførende klub eller skader forårsaget af din hund. Dette er noget, som sker for hver 5. hundeejer.

Et eksempel på en diverse-udgifter er forebyggelse af lopper. Når det bliver forår, er det igen det loppernes tid. Derfor skal du hvert år give din hund forebyggende loppemiddel. Uden dette risikerer du, at din hund får lopper, og så koster det endnu mere at sende hunden afsted til dyrlægen. Regne nemt med at skulle bruge op mod 800 kroner om året på det.