Mange danskere går op i aktiehandel, og der kan være mange penge at tjene, hvis man vælger at holde sin fokus på de små, danske aktier. Det er ikke videre svært at skabe et overskud, hvis man er tålmodig, og det bør være ens første mål. Mange opdager imidlertid, at det er en del sværere at maksimere overskuddet. For at opnå dette, er der imidlertid nogle råd, som man bør følge.

Først og fremmest bør du aldrig investere under 20.000 kroner i én aktie. Dette skyldes, at en for stor del af overskuddet ellers vil blive slugt af de gebyrer, som der er for at købe og sælge. Med en investering på 20.000 er det gebyr så forholdsvis lille, at det ikke har nogen betydning.

Du bør også være opmærksom på, at du altid skal dele din formue op imellem forskellige aktier. Hvis du satser alt på én aktie, risikerer du at dine penge kan blive bundet i denne aktie i rigtig lang tid, før du har mulighed for at sælge aktierne igen uden tab. Spred dine investeringer godt ud, og husk på at en passiv strategi ofte giver et bedre afkast i længden.